В момента има 32 посетителя в сайта

Последни коментари

 • Добър вечер Ходжа Ибрахим ,Мечтая да сме живи и зд... Readmore...
  добавен от: Minova Malina
 • Много моля който знае къде се намира Ходжа Ибрахим... Readmore...
  добавен от: Zeliha
 • Добър вечер!Незнам вече как да постъпя с моята сес... Readmore...
  добавен от: Karmen
 • изглежда ходжата е невероятен човек Readmore...
  добавен от: лилия
 • Толкова доволни хора има от този човек. Имам нужда... Readmore...
  добавен от: Паола

ДРУГИ

гледането на кафе
Оценка на читателите: / 101
Слаба статияОтлична статия 

Минало, бъдеще, настояще.
Нашето минало
Нашето минало е като книгата. Прочиташ я, знаеш какво пише там, но написаното си остава и ако тръгнеш да я четеш отново ще забележиш, че нещо си пропуснал, нещо ти е убягнало.
Има хора, обаче които са отдали част от живота си за да се усъвършенстват в четеното на книги и могат да четат от тази - "твоята" книга, да видят твоето минало.
Те виждат в нея неща, които дори самите ние трудно можем да си спомним, тъй като са заличени от времето.

Нашето бъдеще
То е като непрочетената книга, като книгата в магазина. Не знаеш какво пише там , но искаш да знаеш, въпреки, че може да се разочароваш. Човърка те нещо дълбоко в теб, искаш да надникнеш, или поне някой да ти я разкаже. А има ли кой? Някой който вече я е прочел?
Тук ще намесиме хората които са отделили години от живота си отдавайки се на четене на тозно тези книги, хора за които животът на другите е като една книга. Те могат да прочетат написаното. Те твърдят, че виждат в бъдещето.
Ясновидци, врачки, гледачки.. всички те претендират за неземни умения.

Наскоро попаднах на един сайт в който предлагаха гледане на кафе. Попаднах може би не е точната дума, нашия администратор поддържа и този сайт и ме попита какво мисля за гледането на кафе. Казах му , че не вярвам в това, но нещо се загнезди вътре в мен и реших да проверя колко истина може да има в някаква си утайка от кафе.

Знаете, че гледането на кафе е древна традиция, на която са се доверявали много владетели. Взимали са тежки решения след консултация с гадатели и гледачи.
Аз, човек обичащ предизвикателствата, изследовател, реших да се свържа с въпросната кафегледачка.
Беше ми неудобно да започна и в първия имейл опитах да разчупя леда с гледачката. Оказа се лесна задача, много отворен човек, широкоскроена, интелигентна жена.
Каза ми, че е почти на 80, занимава се с гледане на кафе от малка, наследила е знанията си от баба и, и до ден днешен се усъвършенства постоянно.
Писахме си доста, накрая от неудобство ли или от друго не знам, но реших да и призная, че съм ходжа и ме блазни идеята да погледна в бъдещето, въпреки, че много се съмнявам в истинноста на думите на такива гадатели.

Разбрахме се да ми гледа на кафе и сам да преценя дали е истина или измислица. Даже обеща да не ми взема пари, което ми се видя странно, но приех.
След няколко дни отидох при нея (някакъв младеж ме взе и закара при нея) и останах очарован. Жената, баба Велика(псевдоним) изглеждаше на 50-60 години  Още от тук помислих, че лъже твърде много и и намекнах, при което тя се обиди и ми извади лична карта с ЕГН 34година. ??
За нея мога да кажа само: младолика, лъчезарна и...... много говори, не спря :).
Та седнахме докато стане кафето, изпих го както аз си знам, а не трябвало така, но продължихме. Доста побъбрихме докато се изцеди чашата, но най накрая дойдохме до самото гледане на кафе.
Въртя, оглежда чашата, и се започна :
Ти имаш...това и това, изгубил си това и това...и аз за миг се замислих дали не съм се изпуснал нещо преди това, по време на разговора. Но не, има неща които не споделям с никой.
Каза ми куп неща от миналото. Започна да говори за семейството, работата, любовта. Накрая приключи с бъдещето. Дали ще се случи? Дали ще мога да го променя? Какво ще стане и дали ще е вярно тепърва предстои да разберем. Ще допълня статията ако нещо се сбъдне.
Но наистина, от това което ми каза за миналото останах потресен.
Нима наистина има хора които виждат живота ни като отворена книга?

Ще оставя коментарите отворени, искам да споделите и ваши мнения и случки. 

Брой прегледи на съдържанието : 661281