В момента има 92 посетителя в сайта

Последни коментари

 • Много моля който знае къде се намира Ходжа Ибрахим... Readmore...
  добавен от: Zeliha
 • Добър вечер!Незнам вече как да постъпя с моята сес... Readmore...
  добавен от: Karmen
 • изглежда ходжата е невероятен човек Readmore...
  добавен от: лилия
 • Толкова доволни хора има от този човек. Имам нужда... Readmore...
  добавен от: Паола
 • Здравейте!Как мога да се свържа с ходжа Ибрахим? Б... Readmore...
  добавен от: Николина Митева

ДРУГИ

гледането на кафе
Оценка на читателите: / 101
Слаба статияОтлична статия 

Минало, бъдеще, настояще.
Нашето минало
Нашето минало е като книгата. Прочиташ я, знаеш какво пише там, но написаното си остава и ако тръгнеш да я четеш отново ще забележиш, че нещо си пропуснал, нещо ти е убягнало.
Има хора, обаче които са отдали част от живота си за да се усъвършенстват в четеното на книги и могат да четат от тази - "твоята" книга, да видят твоето минало.
Те виждат в нея неща, които дори самите ние трудно можем да си спомним, тъй като са заличени от времето.

Нашето бъдеще
То е като непрочетената книга, като книгата в магазина. Не знаеш какво пише там , но искаш да знаеш, въпреки, че може да се разочароваш. Човърка те нещо дълбоко в теб, искаш да надникнеш, или поне някой да ти я разкаже. А има ли кой? Някой който вече я е прочел?
Тук ще намесиме хората които са отделили години от живота си отдавайки се на четене на тозно тези книги, хора за които животът на другите е като една книга. Те могат да прочетат написаното. Те твърдят, че виждат в бъдещето.
Ясновидци, врачки, гледачки.. всички те претендират за неземни умения.

Наскоро попаднах на един сайт www.gledanenakafe.info в който предлагаха гледане на кафе. Попаднах може би не е точната дума, нашия администратор поддържа и този сайт и ме попита какво мисля за гледането на кафе. Казах му , че не вярвам в това, но нещо се загнезди вътре в мен и реших да проверя колко истина може да има в някаква си утайка от кафе.

Знаете, че гледането на кафе е древна традиция, на която са се доверявали много владетели. Взимали са тежки решения след консултация с гадатели и гледачи.
Аз, човек обичащ предизвикателствата, изследовател, реших да се свържа с въпросната кафегледачка.
Беше ми неудобно да започна и в първия имейл опитах да разчупя леда с гледачката. Оказа се лесна задача, много отворен човек, широкоскроена, интелигентна жена.
Каза ми, че е почти на 80, занимава се с гледане на кафе от малка, наследила е знанията си от баба и, и до ден днешен се усъвършенства постоянно.
Писахме си доста, накрая от неудобство ли или от друго не знам, но реших да и призная, че съм ходжа и ме блазни идеята да погледна в бъдещето, въпреки, че много се съмнявам в истинноста на думите на такива гадатели.

Разбрахме се да ми гледа на кафе и сам да преценя дали е истина или измислица. Даже обеща да не ми взема пари, което ми се видя странно, но приех.
След няколко дни отидох при нея (някакъв младеж ме взе и закара при нея) и останах очарован. Жената, баба Велика(псевдоним) изглеждаше на 50-60 години  Още от тук помислих, че лъже твърде много и и намекнах, при което тя се обиди и ми извади лична карта с ЕГН 34година. ??
За нея мога да кажа само: младолика, лъчезарна и...... много говори, не спря :).
Та седнахме докато стане кафето, изпих го както аз си знам, а не трябвало така, но продължихме. Доста побъбрихме докато се изцеди чашата, но най накрая дойдохме до самото гледане на кафе.
Въртя, оглежда чашата, и се започна :
Ти имаш...това и това, изгубил си това и това...и аз за миг се замислих дали не съм се изпуснал нещо преди това, по време на разговора. Но не, има неща които не споделям с никой.
Каза ми куп неща от миналото. Започна да говори за семейството, работата, любовта. Накрая приключи с бъдещето. Дали ще се случи? Дали ще мога да го променя? Какво ще стане и дали ще е вярно тепърва предстои да разберем. Ще допълня статията ако нещо се сбъдне.
Но наистина, от това което ми каза за миналото останах потресен.
Нима наистина има хора които виждат живота ни като отворена книга?

Ще оставя коментарите отворени, искам да споделите и ваши мнения и случки.


 

Comments  

 
0 #7 Калин 2015-11-26 20:00
Мога да предсказвам, но за целта трябва да се снима чашата и да ми се изпрати снимката на електронната поща.
Quote
 
 
-1 #6 сиси 2014-11-13 18:22
Zdravejte, kade v Sofia moga da nameria jena koiato gleda na kafe i poznava?
Blagodaria!
Quote
 
 
-1 #5 ходжа Ибрахим 2013-08-23 22:33
Quoting Славина:
Здравейте, радвам се че все още има свестни хора, на които човек може да се довери изцяло! Ще Ви бъда благодарна ако споделите как и къде мога да намеря баба Велика - в момента имам нужда от човек като нея, който да надникни в не малко обърканото ми положение! Благодаря Ви предварително!

Привет, за съжаление баба Велика почина в края на миналата година.
Quote
 
 
0 #4 Славина 2013-08-23 21:47
Здравейте, радвам се че все още има свестни хора, на които човек може да се довери изцяло! Ще Ви бъда благодарна ако споделите как и къде мога да намеря баба Велика - в момента имам нужда от човек като нея, който да надникни в не малко обърканото ми положение! Благодаря Ви предварително!
Quote
 
 
+1 #3 123 2012-03-31 06:39
katqilieva22@gm ail.com
И аз познавам една възрастна жена от София, която досега винаги ми е познавала. Мисля, че не гледа на всеки, само на познати.
И пари не взима, но аз понеже ме е срам да не оставя нищо, все и оставям по една 20-левка.
Quote
 
 
0 #2 Василка 2012-02-28 00:04
Така е, наистина има хора, които имат дарбата да предсказват бъдещето от чаша кафе. Лично познавам една жена от София, която за съжаление не гледа на всеки. На мен ми е гледала няколко пъти и доста от предсказаното вече се случи.
Quote
 
 
0 #1 4itatelka 2012-01-27 06:35
Много интересен сайт....случайно попаднах на него и съм възхитена от културния стил на писане и комуникацията.
Относно гледането на кафе един познат човек на изкуството ми е гледал 3-4 пъти на кафе и разказваше невероятни неща....в някои от дарбата по гледането се убедих и в течение на времето , когато предстаказията се сбъдваха.Живота ме е свързвал и с две личности -мъж и жена - жената известна със статут в обществото -мъжът астролог и физик и двамата са правили безпогрешни предсказания за мен , минало, настояще и бъдеще.Уникални дарби.
От моята баба не съм наследила някои от нейни методи да помага с баене и врачуване , но съм чувала разкази как е помагаба , което потвърждава съществуването на магии, зли очи, лоши помисли.
Quote
 

Add comment

С ДОБАВЯНЕТО НА КОМЕНТАР В САЙТА ВИЕ СЕ ЗАДЪЛЖАВАТЕ ДА СПАЗВАТЕ СЛЕДНИТЕ ПРАВИЛА:


1.Пишете възпитано, спазвайте добрия тон и уважавайте останалите!
Препоръчително е да пишете на кирилица- с това показвате уважение към останалите читатели и към българския език.
2.Не копирайте информация от други сайтове без изричното съгласие на администраторите им.
3.Не добавяйте коментари, ако няма какво да кажете.
4.Не добавяйте неприлични, заплашителни, груби, расистки,сексистки, неграмотни, неясни, повтарящи се или други неприемливи коментари.
5.Връзки към други сайтове са забранени.


Коментари нарушаващи гореописаните ПРАВИЛА ще бъдат трити от модераторите или администратора на сайта. Нямате право да оспорвате решенията на модераторския екип

Security code
Refresh

Брой прегледи на съдържанието : 648320